Moakonferansen 2021

Den 21. oktober arrangerte vi Moakonferansen 2021. Det var kjekt å igjen kunne samle mange engasjerte mennesker til en dag med fokus på hvordan regionen vår kan bli enda mer attraktiv. Dette var den femte Moakonferansen i rekken siden 2013.

Årets konferanse hadde mange spennende foredrag som belyste viktige tema som angår oss alle når det kommer til utvikling av byen og regionen vår. Vi er glade for alle gode tilbakemeldinger etter konferansen. Det er tydelig at deltakerne setter stor pris på Moakonferansen, både som møteplass og som et sted der kunnskap og visjoner deles.

Første del av konferansen hadde tittelen Det viktige Vestlandet. Her presenterte Jon Askeland, fylkesordfører i Vestland, sine perspektiv gjennom foredraget "Lykkes Vestlandet, lykkes Norge". Kristine Dahl illustrerte i sitt innlegg Hva skjer når "Norvegen" ikke stopper ved Stad muligheter som åpner seg for både samfunn, folk og skipstrafikk med Stad skipstunnel.

De to neste bolkene av konferansedagen var viet til tema og foredrag knyttet til by- og regionsutvikling. Her fikk vi blant annet oppdateringer på lokal utvikling, status på arealplanen for Moa, og ikke minst arkitekt Niels Torp sin visjon for mulig utvikling av Ålesund. Hans foredrag høstet særlig stor interesse. Silvija Seres var også en innertier med sin fremstilling av sammenhengene mellom teknologi, mennesker og samfunnsutvikling. En tankevekker for mange og til stor inspirasjon for andre.

Årets konferansier var NRKs Ole Rolfsrud, den blide brandølingen mest kjent som kunnskapsrik sportsanker, sjakkentusiast og ivrig programleder i «Alle mot en».

Presentasjonene fra Moakonferansen 2021finner du på www.moakonferansen.no

Tilbake til Aktuelt